verjaardagwijzer

leuke verjaardag tips
abraham verjaardagsfeest
verjaardag buitenland
hawaii verjaardagsfeest
hippies verjaardagsfeest
hollywood verjaardagsfeest
horror verjaardagsfeest
disco verjaardagsfeest
kinderfeest knutseltips
feestartikelen kinderfeestjes
felicitatie verjaardag plaatjes
kinderfeest spelletjes
surpriseparty
uitnodigingen kinderfeestjes
verjaardag feestartikelen
verjaardag oorkonde
verjaardag plaatjes
verjaardagsgedichten
verjaardagskaarten
verjaardagsliedjes
verjaardagswensen
verjaardag teksten
sarah verjaardagsfeest
thema kinderfeestjes
traktaties
verjaardag geschiedenis
verjaardaghapjes
verjaardagstaart

Leuke verjaardagscadeaus
verjaardagscadeaus
verjaardag oorkonde
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

Buitenlandse verjaardag viering

Hoe vieren mensen in het buitenland hun verjaardag, we geven je de aller-leukste buitenlandse verjaardagstradities, ga je mee op onze verjaardagswereldreis?

Mexico: Soms heb je er 2! Daar zijn de kinderen in Mexico natuurlijk heel gelukkig mee. In Mexico is het de gewoonte om kinderen te vernoemen naar de heilige die zijn naamdag heeft op de dag waarop een baby wordt geboren. Sommige ouders doen dit niet maar geven de baby wel een naam van een heilige. Voor een kind eigenlijk veel leuker want dan heb je twee feestjes. Eén feestje op de datum waarop je bent geboren en één feestje op de naamdag van de heilige waarnaar je bent vernoemd.

Ierland: De Ierse kindjes komen er misschien iets minder goed vanaf. Natuurlijk krijgen ze cadeautjes, taart en een feestje maar daarnaast is het gebruikelijk om de jarige aan zijn/haar voeten op te tillen en het hoofd (zachtjes) tegen de vloer te laten tikken. Volgens de Ieren brengt dit geluk. Overigens je 21ste verjaardag gaat iets beter, woont een Ierse jong volwassene dan nog thuis dan krijgt hij/zij de sleutel van het huis!

Korea: Het eerste verjaardagsfeestje wordt gevierd 100 dagen na de geboorte van de baby. Je moet het zien als een combinatie van een kraamfeest/babyborrel en verjaardag. In het verleden was de kindersterfte hoog en na deze 100 dagen leek het gevaar eindelijk geweken. Tijd voor een feest! De eerste verjaardag wordt ook uitgebreid gevierd. De kleine wordt voor een tafel gezet met allerlei symbolische voorwerpen, wat het kind kiest is een voorspelling voor zijn toekomst. Pakt de jarige geld dan wordt het een leven vol rijkdom, een pijl en boog voorspeld een toekomst in het leger, kiest de jarige voor een mes dan wordt het later kok, enz..


Vietnam: Tja, geen eigen verjaardag, alle verjaardag worden gevierd op nieuwjaarsdag, Tet. Op Tet begint het nieuwe jaar en viert iedereen tegelijk zijn of haar verjaardag. In Vietnam worden de geboortedagen gewoon niet vermeld, een baby wordt 1 jaar op Tet ook al is het een maand eerder geboren. Voordeel is natuurlijk wel dat het een heel groot feest is op Tet. Kinderen krijgen tijdens het feest rode envelopjes met (papier)geld.

Noorwegen: Het is vooral chocolade, de verjaardagstaart dan, chocoladetaart met een glanzende laag dikke chocolade als topping. De kinderen worden gewekt op hun verjaardag bedolven onder cadeautjes. Wel een leuke manier om wakker te worden!

Australië: De meeste verjaardagen worden gevierd rond de barbecue dankzij het geweldige klimaat. Een echte verjaardagstraktatie voor kinderen is ‘Fairy Bread’. Dunne witte boterhammetjes met gekleurde hagelslag. Ook de 21ste verjaardag is, net als in Ierland, speciaal. Woon je dan nog bij je ouders dan krijg je (eindelijk) de sleutel van het huis.

Canada: Je neus wordt ingewreven met boter op je verjaardag. Waarschijnlijk is dit terug te voeren op een oude Schotse traditie (hoewel de Schotten de traditie al jaren geleden achter zich hebben gelaten). De boter zou er voor moeten zorgen dat het Ongeluk de jarige niet kan raken. In sommige delen van Canada krijgt de jarige tikken tegen zijn/haar billen. Eén tik voor ieder levensjaar en eentje extra voor geluk.


China: Vooral de eerste verjaardag is heel speciaal. Net als in Korea wordt het kind op de vloer gezet met een aantal symbolische voorwerpen. Wat het kind pakt is een voorspelling voor de toekomst. Tijgers worden gezien als de beschermers van kinderen en gasten nemen cadeautjes mee met tijgerafbeeldingen. Kinderen, hoe jong ze ook zijn, krijgen verder vooral geld als cadeau.

Rusland: Alle Russische kindertjes gaan graag naar school op hun verjaardag want ze krijgen ook cadeautjes van hun leraren. Denk dan vooral aan cadeautjes die ze op school kunnen gebruiken zoals schriften, pennen en soms een leesboek. Verjaardagstaart wordt wel gegeten maar een soort ‘pie’ is ook populair. De taart is het beste te omschrijven als een hartige taart met daarover een laag korstdeeg waarin de naam van de jarige wordt geschreven. Hier wordt ook niet zachtzinnig met de jarigen omgesprongen want je wordt aan je oren getrokken! Het brengt geluk overigens, één keer trekken voor ieder levensjaar en een keertje extra voor geluk in het nieuwe levensjaar.

Duitsland: Een dag zonder huiswerk voor iedere Duitse jarige job. Op je verjaardag heb je heerlijk een dagje huiswerkvrij. Op de tafel thuis staat een Geburtstagring, een houten ring waarin kaarsjes worden gestoken. In de meeste ringen kunnen 12 tot 16 kaarsjes dus na je 16e verjaardag is er alleen nog taart met kaarsjes maar dat is natuurlijk ook lekker. Ongetrouwde dertig jarige mannen ondergaan een nogal vreemde traditie in sommige delen van Duitsland. Door een vriendengroep wordt de jarige naar het stadhuis gebracht waar hij de stoep met een bezem moet vegen. Meestal is die bezem niet al te groot. Hij mag pas stoppen wanneer hij een vrouw zo ver (of gek) krijgt om de bezem van hem over te nemen.

Bulgarije: We sluiten af met weer twee verjaardagen per jaar. Je verjaardag wordt gevierd op de dag waarop je bent geboren én op de naamdag van de heilige naar wie je bent vernoemd. Dit laatste feest is veel uitgebreider. Overigens kun je ook in Bulgarije de pech hebben dat je geboortedag en de naamdag van de heilige dezelfde zijn maar dan heb je één groot giga-feest.


home
© verjaardagwijzer.nl, buitenlandse verjaardag viering