verjaardagwijzer

leuke verjaardag tips
abraham verjaardagsfeest
verjaardag buitenland
hawaii verjaardagsfeest
hippies verjaardagsfeest
hollywood verjaardagsfeest
horror verjaardagsfeest
disco verjaardagsfeest
kinderfeest knutseltips
feestartikelen kinderfeestjes
felicitatie verjaardag plaatjes
kinderfeest spelletjes
surpriseparty
uitnodigingen kinderfeestjes
verjaardag feestartikelen
verjaardag oorkonde
verjaardag plaatjes
verjaardagsgedichten
verjaardagskaarten
verjaardagsliedjes
verjaardagswensen
verjaardag teksten
sarah verjaardagsfeest
thema kinderfeestjes
traktaties
verjaardag geschiedenis
verjaardaghapjes
verjaardagstaart

Leuke verjaardagscadeaus
verjaardagscadeaus
verjaardag oorkonde
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

Leuk hawaii verjaardagsfeest organiseren

Feesten op een tropisch eiland? Fantastisch natuurlijk maar breng het tropisch eiland eens hier voor je verjaardag, een echt Hawaii -feest gewoon thuis!

Uitnodigingen: Het is natuurlijk leuk wanneer je gasten het thema van tevoren weten en je mag best in de uitnodiging een ‘dresscode’ vermelden. Nu zal niet iedereen een Hawaii-blouse of raffiarokje in zijn of haar kledingkast hebben hangen maar het gaat om zomerse kleding. Zomerjurkjes, zonnehoeden, zonnebrillen, korte broeken, t-shirts, slippers, enz.. Daarnaast kun je natuurlijk bij de deur hawaii-kransen uitdelen.

Decoratie: Ieder huis en iedere tuin is tot een ‘tropisch’ eiland om te toveren. Opblaasbare palmbomen, een zwembadje (of zwembad), strandstoelen, zand (vul desnoods een kinderbadje ermee), posters met tropische bestemmingen (van je reisbureau), opblaaskrokodillen, drankjes met gekleurde parasolletjes, een bbq, vuurkorven of toortsen, kokosnoten en ananassen, flamingo’s (zijn er ook opblaasbaar J), bloemen (desnoods kunst), vrolijk gekleurde lampionnen, papegaaien, schelpen, strandballen en niet te vergeten muziek! Kies de laatste zomerhits, reggae, beach boys (niet de hele avond) en natuurlijk wat zomerse ‘klassiekers’ zoals Macarena van Los Del Mar.

Voor nog meer ideeën kijk bij onze Hawaii thema feestartikelen in onze feestwinkel.

Leuke uitnodigingen maken? Maak hier leuke hawaii themafeest uitnodigingen.

Eten en drinken bij het hawaii verjaardagsfeest

Welk eten en drinken serveer je op een feest met een tropisch of Hawaii thema? Kip op de bbq of wanneer het feest binnen is kun je ook kipspiesen op een grillplaat leggen. Vis en garnalen aan spiesen doen het ook goed bij een tropisch thema. Veel vruchtenbowl of fruitsalades met natuurlijk tropische vruchten. Wraps , kleine pizza Hawaii of Quesadilla's (beetje Mexicaans). Mai Tai, Blue Curacao en Rum Punch horen er ook echt bij, verschillende recepten hiervoor zijn makkelijk op het internet te vinden. Vergeet overigens ook niet de drankjes zonder alcohol zoals vers geperste vruchtensappen en ijsthee (met een muntblaadje en een schijfje citroen).

Spelletjes en andere activiteiten

Wat ga je doen op een feest behalve lekker eten, drinken en muziek draaien? Enkele activiteiten voor een echt Hawaii feest:

Doe de Limbo!: Het hoort gewoon bij een feest m et een tropisch thema, de limbo! Je hebt muziek nodig en een stok (een bezemsteel). Wanneer de muziek start moet een gast onder de steel doordansen. De steel wordt steeds lager gehangen, wie kan dit het langst volhouden? Een variant is de Mai Tai limbo. Je geeft de gasten een glas met Mai Tai. Voordat ze onder de limbostok doordansen moeten ze eerst een slok Mai Tai nemen en dan onder de limbo door met het glas en natuurlijk zonder een druppel te morsen! Zoek van tevoren kleine prijsjes voor de winnaars van de verschillende spelletjes die je hebt klaargezet. Denk bijvoorbeeld aan Hoelahoeps, slippers, vrolijke zonnebrillen of hoeden, kleine flesjes rum, hawaii-bloemenkrans, enz..

Toerist op Hawaii: Echt een hilarisch spel dus leg de telefoons en camera’s maar alvast klaar. Je hebt twee sets met Hawaii-artikelen nodig die toeristen dragen op Hawaii. Denk aan gebloemde shirts, slippers, zonnebrillen, zonnehoeden, snorkels, bloemenkrans en alles wat je nog meer kunt bedenken. Maak een ‘start’ en een ‘finish’, niet te ingewikkeld, je kunt gewoon tuinstoelen o.i.d. gebruiken. Maak twee groepen en die verdeel je weer in tweeën. Een helft gaat bij de ‘start’ staan de andere helft bij de ‘finish’. De eerste spelers trekken zo snel mogelijk alle kleding en accessoires aan die bij de toerist horen en rennen naar de ‘finish’. Daar moeten ze alles uittrekken en de volgende speler is aan de beurt. Deze moet ook alles aantrekken, opzetten, vasthouden en weer terugrennen. Dit gaat door totdat de laatste speler over de ‘finish’ is.

Hoelahoep: Net zoals de limbo hoort de hoelahoep ook bij een feest met als thema Hawaii. Denk aan wedstrijdjes ‘wie kan het langst hoelahoepen’ en ‘wie kent de leukste trucjes met een hoelahoep’. De prijs is natuurlijk de ‘gouden’ hoelahoep! (een hoelahoep omwikkeld met goudkleurig (crêpe)papier)

Geef door!: Je hebt in ieder geval twee groepen nodig maar wanneer je veel gasten hebt kun je ook meerdere groepen maken. De eerste deelnemer krijgt een sinaasappel om door te geven aan de volgende deelnemer. Lijkt simpel niet? Je mag alleen je handen niet gebruiken! Je houdt de sinaasappel dus met je kin vast en moet hem zo doorgeven. Wie de sinaasappel laat vallen is ‘af’.

Appelhappen: Klinkt misschien niet zo tropisch maar geef er zelf een tropische twist aan. Vul een (kinder)badje met gelatinepudding (met een mooi kleurtje). Gooi daarin verschillende tropische vruchten die de deelnemers eruit moeten zien te vissen. Net als bij het ‘oude’ appelhappen, zonder handen natuurlijk!

home
© verjaardagwijzer.nl, hawaii verjaardag feest, leuk hawaii verjaardagsfeest organiseren