verjaardagwijzer

leuke verjaardag tips
abraham verjaardagsfeest
verjaardag buitenland
hawaii verjaardagsfeest
hippies verjaardagsfeest
hollywood verjaardagsfeest
horror verjaardagsfeest
disco verjaardagsfeest
kinderfeest knutseltips
feestartikelen kinderfeestjes
felicitatie verjaardag plaatjes
kinderfeest spelletjes
surpriseparty
uitnodigingen kinderfeestjes
verjaardag feestartikelen
verjaardag oorkonde
verjaardag plaatjes
verjaardagsgedichten
verjaardagskaarten
verjaardagsliedjes
verjaardagswensen
verjaardag teksten
sarah verjaardagsfeest
thema kinderfeestjes
traktaties
verjaardag geschiedenis
verjaardaghapjes
verjaardagstaart

Leuke verjaardagscadeaus
verjaardagscadeaus
verjaardag oorkonde
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

Hippies jaren 60 verjaardagsfeest organiseren

Het zijn de jaren ’60, de tijd van de hippies, van ‘Make love, not war’, Woodstock en de Beatles. De jaren ’60 lijken de zorgeloze en kleurrijke jaren, een geweldig idee voor een verjaardagsfeest!

Uitnodigingen : Gebruik de felle kleuren van de jaren ’60 met de tekst in grote ronde letters. Denk aan een ‘peace’teken en felgekleurde grote bloemen. Het is een uitnodiging waar je al je creativiteit in kwijt kunt! Kijk even op het internet naar een oude Woodstockflyer, je kunt zo’n flyer nabootsen voor je eigen uitnodiging. Geef op je uitnodiging ook aan dat iedereen z’n kleding natuurlijk aanpast aan het thema (of in ieder geval dat je dat leuk zou vinden).

Decoraties : De decoraties voor een jaren ’60 themafeest zijn supersimpel. Veel felle kleuren, grote bossen bloemen, ‘peace’ tekens, lava-lampen, (vervang al je lampen voor gekleurde exemplaren), Popart is razend populair in de jaren ’60 en ook nu nog kun je genoeg posters vinden om je muren mee te versieren, posters met de popsterren uit die tijd of de grote filmsterren (Anthony Quinn, Marlon Brandon, Audrey Hepburn, Warren Beatty , Faye Dunaway en Omar Sharif). De muziek van de jaren ’60? Iedereen kent ze nog wel en we geven ook een kort lijstje van de meest bekende: The Beatles, The Monkees, Jimi Hendrix, the Doors, Mamas and the Papas, Bob Dylan, Cliff Richard, Janis Joplin, Jim Morrison, Sonny and Cher, Pink Floyd en natuurlijk de sterren van Motown. Meer dan genoeg inspiratie te vinden!

In onze feestartikelenwinkel kun je veel hippie- jaren ’60 feestartikelen vinden voor je themafeest.

Leuke uitnodigingen maken? Maak hier leuke jaren ’60/hippiefeest uitnodigingen.

Eten & Drinken

Veel hippies waren vegetariër en zoek daarom eens naar snacks en hapjes zonder vlees. Aan de andere kant opende in deze tijd ook de eerste McDonald’s in Amerika, mini-hamburgertjes?. Het was nog eenvoudig in de jaren ’60 dus met blokjes kaas en hier en daar een bakje met nootjes kom je ook wel weg. Ronde koekjes met het peace-teken of een smiley zijn ook leuk om te serveren en kun je zelf maken. Bitterballen (!) ze waren er al en je kunt een schaal natuurlijk een beetje eigentijdser maken met ‘moderne’frituursnacks. (Vergeet niet het schaaltje mosterd!) Maak ergens in een hoek een tafel met een kaasfondue waar je gasten af en toe een stukje stokbrood in kunnen dippen. De fonduepan hoort echt bij de jaren ’60, het stokbrood niet zo heel erg maar is wel het lekkerst om mee te dippen. Houd je meer van zoet dan kun je er ook een chocoladefondue van maken al hebben we geen idee of die in de jaren ’60 al populair was. Frisdrank met prik was wel populair, sommige merken zijn al jaren geleden verdwenen maar Coca Cola, Fanta en bv. Sprite zijn er nog steeds. Glazen flessen zijn het mooist maar er hangt ook een ander prijskaartje aan, dus kijk eerst even naar je budget. Wil je het iets luxer dan kun je geweldige cocktails maken, de leukste is wel de Emma Peel (genoemd naar een personage uit ‘De Wrekers’ een Britse serie die aan het eind van de jaren ’60 op tv komt ): Je hebt ¼ deel kersenbrandewijn nodig op 1 deel ananassap, doe dit met ijsklontjes in een shaker. Schenk het daarna in een ruim glas en doe er een flinke scheut champagne bij, nog een mooie kers om het af te maken en klaar is je echte Emma Peel!

Spelletjes & Meer

Schmink: Koop een doos schminkverf, enkele penselen en zorg dat al je gasten geschminkt worden met bloemen op het gezicht en vredestekens. Je kunt er natuurlijk een professional voor inhuren maar je hebt vast in je kennissen- of vriendenkring iemand die dit voor je wil doen. Vergeet niet om foto’s te maken.

Vriendschapsbandjes maken: Iedereen deed het, felgekleurde armbandjes maken. Kijk even op het internet voor patronen (het is niet zo moeilijk) en zet een tafel klaar met felgekleurde wol en katoen. Misschien ken je wel iemand die handig is in het knopen van vriendschapsbandjes, vraag eens of hij/zij je wil helpen met dit onderdeel.

Ken je deze nog? : Haal korte fragmenten uit liedjes van de jaren ’60, we hebben al heel veel artiesten genoemd maar vergeet ook niet de Nederlandse muziek van bv. The Blue Diamonds, Rob de Nijs, Tee Set of Shocking Blue. Wie weet de meeste fragmenten te raden? Je kunt het in groepjes laten spelen maar ook individueel.

Woodstock! : Alleen te doen wanneer je een grote tuin tot je beschikking hebt of een ruime zaal. Koop in de zomermaanden in de uitverkoop een aantal strandtentjes (voorbereiding is hier alles). Maak groepjes van ten hoogste vier personen. Wie kan het snelst z’n tentje opzetten (en erin zitten) en is klaar voor Woodstock?

Karaoke: Laat je gasten meezingen met de muziek uit de jaren ’60 gegarandeerd een succes!

Psychedelisch schilderij: Leuk voor later op de avond en alleen wanneer je een buitenruimte hebt! Hang buiten een groot wit laken op, was het wel eerst uit anders pakt de verf niet. Zet er textielverf of textielstiften bij en enkele kwasten, laat gasten die dit leuk vinden een tekening/kreet op je laken schrijven of verven. Het is ook een leuke herinnering aan dit feest!

home
© verjaardagwijzer.nl, hippies jaren 60 verjaardag feest, leuk hippies jaren 60 verjaardagsfeest organiseren