verjaardagwijzer

leuke verjaardag tips
abraham verjaardagsfeest
verjaardag buitenland
hawaii verjaardagsfeest
hippies verjaardagsfeest
hollywood verjaardagsfeest
horror verjaardagsfeest
disco verjaardagsfeest
kinderfeest knutseltips
feestartikelen kinderfeestjes
felicitatie verjaardag plaatjes
kinderfeest spelletjes
surpriseparty
uitnodigingen kinderfeestjes
verjaardag feestartikelen
verjaardag oorkonde
verjaardag plaatjes
verjaardagsgedichten
verjaardagskaarten
verjaardagsliedjes
verjaardagswensen
verjaardag teksten
sarah verjaardagsfeest
thema kinderfeestjes
traktaties
verjaardag geschiedenis
verjaardaghapjes
verjaardagstaart

Leuke verjaardagscadeaus
verjaardagscadeaus
verjaardag oorkonde
leuke cadeau tips
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje

Leuk horror verjaardagsfeest organiseren

Eén van de leukste verjaardagsfeesten die we kennen, haal de horror in je huis! De meeste horror-feesten worden gegeven rond Halloween en ben je ook dol op de donkere tijd van trick-or-treat dan is dit horror verjaardagsfeest vast iets voor jou!

Horrorfeest uitnodigingen: Leg in ieder geval aan je gasten uit wat het thema is in de uitnodiging en of je het leuk vindt wanneer mensen verkleed komen. Niet iedereen zal zich daaraan houden maar ook veel volwassenen zijn gelukkig nog dol op een verkleedpartij.

Horror verjaardagsfeest decoraties: Decoraties brengen je gasten gelijk in de goede stemming, je wilt ze laten griezelen? We geven je enkele ideeën. Om te beginnen, wees zuinig met verlichting. Kaarslicht is perfect voor een horrorfeest maar minder perfect voor een feest waar veel sterke drank wordt gedronken. Wanneer je toch graag de ruimte wilt verlichten met kaarslicht, kies dan voor nepkaarsen. Vervang de lampen in je huis door rode lampen voor een spooky-effect. Zet bij de deur een vogelverschrikker (kun je zelf maken met wat oude kleding en een eng masker) om je gasten gelijk in de goede stemming te brengen. Misschien kun je bij de bioscoop oude posters krijgen van horrorfilms om aan de muur te doen of zoek op het internet naar horror-afbeeldingen die je vergroot. Hang enge maskers aan de muur achter zwarte tule, het effect is geweldig. Natuurlijk hoort er muziek bij een feest! Hoe breng je gasten in de juiste stemming? Denk bijvoorbeeld aan, ‘Tubular bells’ van Mike Oldfield, ‘The Fog’ van John Carpenter of van Bela Bartok ‘The Shining’. Later kun je overgaan op meer dansbare muziek maar dit is om eerst de juiste sfeer in het feest te brengen.

In onze feestartikelenwinkel kun je veel horror-feestartikelen vinden voor je themafeest.

Leuke uitnodigingen maken? Maak hier leuke horror verjaardagsfeest uitnodigingen.

Eten en Drinken

Gelukkig maar, eten en drinken op een horror-feest hoeft niet zo ingewikkeld te zijn (je hebt al genoeg werk aan de decoratie waarschijnlijk). Enkele ideeën die simpel te maken zijn. Je hebt bolletjes mozzarella nodig, ontpitte olijven en natuurlijk ketchup. Maak kleine bolletjes van de mozzarella, druk er een schijfje olijf op en druppel er wat ketchup over voor creepy oogbollen. Hotdogvingers maak je door hotdogs te halveren en er een ruime hoeveelheid ketchup over te gieten. Spaghetti volledig doordrenk met tomatensaus en kleine gehaktballetjes. Ben je een bakwonder dan kun je kleine cupcakejes maken met donkere glazuur en vingers die eruit steken (van marsepein). Kipkluifjes met zwarte ketchup, gewoon wat donkere kleurstof aan de ketchup toevoegen. Een geweldige cocktail om te schenken is natuurlijk een ‘Zwarte Weduwe’, gemaakt van rum en cranberrysap. ‘Bloedrode’ Sangria is een hit op ieder horrorfeest en met een beetje rode kleurstof ziet het er nog bloederiger uit!

Horror spelletjes en meer

Wat ga je doen behalve griezelen, eten en drinken? We geven je enkele ideeën voor een feest met een horrorthema:

De doos van Pandora: Het is een spel om iedereen in de juiste stemming te brengen al vergt het enige voorbereiding. Je hebt vier dozen nodig, kies voor grote dozen waar gasten echt hun hand in kunnen steken. Zet in iedere doos een grote schaal met inhoud. Eén doos is de ‘nare’ doos (met bijvoorbeeld een schaal ijswater), één doos is de ‘gruwelijke’ doos (je zou kunnen kiezen voor een schaal levende wormen maar spaghetti met veel ketchup mag ook), één doos is de ‘enge’ doos met bijvoorbeeld een schaal met gelatine en mandarijnpartjes) de laatste doos is de ‘vriendelijke’ doos met watten of veertjes). Wie durft zijn/haar hand in een doos te steken?

Dodelijke knipoog: Kinderen vinden het een geweldig spel maar ook volwassenen kunnen zich er tijden mee vermaken. Je kunt het spelen met een paar spelers maar ook met een grote groep. Eén speler wordt in het geheim ‘benoemd’ tot ‘moordenaar’. Het speelt het handigst in een kring of rond een tafel. De ‘moordenaar’ knipoogt naar een gast die met veel kabaal ‘dood’ mag neervallen. De anderen moeten raden wie de ‘moordenaar’ was. Wie het denkt te weten roept hard ‘getuige!’ en mag één keer raden. Is het fout dan is de ‘getuige’ ook vermoord en gaat het spel nog een (paar) keer door. Het spel eindigt wanneer de ‘moordenaar’ is geraden.

Horror-alcohol: Een echte klassieker! Je hebt hiervoor niet meer nodig dan een horrorfilm en (veel) alcoholische drankjes. Spreek van tevoren af wanneer er gedronken mag worden: wanneer de ‘enge’ muziek start, wanneer iemand schreeuwt/krijst, wanneer iemand doodsbang lijkt, enz… Je kunt zelf natuurlijk allerlei ‘drinkmomenten’ toevoegen.

Raad de horrorfilm: De enige voorbereiding is dat je themamuziek van enkele horrorfilms bij elkaar zoekt. Laat de gasten raden bij welke film de muziek hoort. Overigens kun je het ook doen met een kort fragment uit een horrorfilm (youtube), wie weet uit welke film het fragment komt?

Mummy: Als kind vond je het al leuk en tegen het eind van je feest is het ook hilarisch, sommigen zullen al wat wankel op hun benen staan en dit voegt nog een beetje duizeligheid toe! Probeer zo snel mogelijk iemand in wc-papier te wikkelen. Je kunt het spelen in tweetallen maar groepjes van hoogstens 4 personen kan ook.

Wie ben ik?: Maak kartonnen kaartjes met de namen van personages uit horrorfilms en speld die op de rug van binnenkomende gasten. Wie weet aan het eind van de avond welk personage hij/zij is? (Alleen ja/nee vragen zijn toegestaan)

home
© verjaardagwijzer.nl, horror verjaardag feest